Muotimaailman tyyli-ikonit

Muodissa trendit tulevat ja menevät. Siinä missä 70-luvun trumpettihousuja tai 90-luvun lappuhaalareita ei juurikaan enää näe, on esimerkiksi klassinen pikkumusta ajaton asu, joka kestää trendien vaihtelut vuosikymmenestä toiseen. Tasaisin väliajoin pinnalle ponnahtaa myös erityisen muodikkaalla ja tyylikkäällä olemuksellaan ihastuttava hahmo, joka inspiroi muotisuunnittelijoita ja saa kaikki haluamaan ylleen pukemiaan vaatekappaleita omiin vaatekaappeihinsa. Tässä esitellään maailman tunnetuimmista muoti-ikoneista muutama erityismaininnan ansaitseva henkilö.manhunt-1511513_960_720

  • Kuvankaunis näyttelijätär Audrey Hepburn valloitti aikanaan kaikkien muodinpalvojien sydämet ja inspiroi tunnettuja vaatesuunnittelijoita ympäri maailmaa, ja hänen ansiosta poismenonsakin jälkeen vielä tänäkin päivänä moni pitää häntä kaikkien aikojen eleganteimpana pukeutujana. Hepburnin tavaramerkiksi muodostui minimalistinen tyyli: polkkatukka, rentoja poolopaitoja, lyhyempiä suoria housuja sekä ballerinoja.
  • Tätä ei tietenkään voi kirjoittaa mainitsematta Marilyn Monroeta, joka tunnettiin Hollywoodin supertähtenä tyrmäävän ulkonäkönsä vuoksi. Sitä varmasti edesauttoi Monroen tapa pukeutua ihonmyötäisiin mekkoihin ja katseet kääntäviin toppeihin, jotka imartelivat hänen tiimalasivartaloaan upeasti.
  • Ruotsista alkujaan kotoisin oleva Greta Garbo puolestaan teki tunnetuksi hiukan androgyynimpaan suuntaan taittuvan pukeutumistyylin, johon kuuluvat klassiset, mukavat ja konstailemattomat vaatekappaleet ja upeat asusteet.
  • Brittiläinen Twiggy villitsi 60-luvulla hurmaavilla kauriinsilmillään ja leikkisällä pukeutumistyylillään, johon kuuluivat muun muassa suloiset minimekot.
  • Monen silmien verkkokalvolle on piirtynyt 70- ja 80-lukujen vaihteessa huomiota osakseen saanut ihastuttava näyttelijätär Diane Keaton, jonka roolihahmo pukeutui tyrmäävän hienoon liivistä, solmiosta ja knallista koostuvaan asuun. Keatonin rohkea tyyli oli aikoinaan eräänlainen vallankumous muotimaailmassa.
  • Kukapa ei tuntisi Madonnaa, joka on jo 80-luvulta saakka ottanut upeasti haltuunsa mitä erilaisimpia tyylejä ja muoti-ilmiöitä vuosien varrella. Madonna ei koskaan ole pysytellyt yhdessä muotissa, vaan hän on rohkeasti uudistanut tyyliään, oli siihen kuulunut sitten verkkosukkahousuja, vetyperoksidiblondauksia, massiivisia koruja, huikeita mekkoja ja tiukkoja glitter-bodyjä sekä tietysti katseenvangitsevia jalkineita. Moni nykypäivän merkittävistä tyyli-ikoneista, kuten esimerkiksi Lady Gaga tunnustaa avoimesti ihailevansa Madonnan tyyliä.

Näiden yllämainittujen lisäksi on toki kymmeniä ellei satoja muitakin upeita tyylitaitureita, jotka ovat tärkeä osa muodin historiaa, kuten Coco Chanel, Brigitte Bardot ja miespuolisista muoti-ikoneista muun muassa James Dean. Tulevaisuus näyttää, keitä pinnalle nousee seuraavaksi!