Käytännöllinen lastenvaatemuoti

Lapset ovat yksilöitä aivan kuten aikuisetkin ja heillä on omat mieltymyksensä vaatteiden ja asusteiden suhteen. Jotkut pienet prinsessat ja prinssit seuraavat hyvin tarkasti aikuisten muotia ja kopioivat aikuisten tyylejä, mutta toiset lapset eivät juuri muodin tuulista piittaa. Tässä artikkelissa kerromme, mitä lastenvaatteita hankkiessa kannattaa ottaa huomioon. Lapsesi voi nimittäin pukeutua sekä muodikkaasti että käytännöllisesti.

Väreillä leikkiminenmodel-1338995_960_720

Lapset pitävät väreistä ja ovat pukeutujina yleensä värivalinnoiltaan aikuisia rohkeampia. Lapsille on tarjolla myös paljon erilaisia printtikuoseja. Muista, että ei ole olemassa “tyttöjen värejä” ja “poikien värejä”, vaan värikartan jokainen väri on jokaisen lapsen käytettävissä. Voit toki hankkia lapsellesi vaatteita kauden trendiväreissä ja siten opettaa häntä seuraamaan muodin tuulahduksia. Anna lapsesi yhdistellä eri värejä ja kuoseja rohkeasti!

Laadukkaat materiaalit

Leikki on lasten työtä ja leikissä vaatteet joutuvat toisinaan koetukselle. Lasten vaatteita valitessa kannattaa siis panostaa materiaalien kestävyyteen. Erityisesti ulkovaatteiden laatuun kannattaa satsata, jotta leikit kosteissa ja toisinaan kylmissäkin olosuhteissa sujuvat mukavasti. Pienet lapset harjoittelevat itse pukemista, joten vetoketjut, napit, nyörit ja muut yksityiskohdat saattavat toisinaan saada kovakouraistakin käsittelyä. Trendikäs takki voi siten olla pian hyödytön, jos sen vetoketju hajoaa jo ensimmäisten käyttökertojen aikana.

Materiaalien laadun ohella myös vaatteen turvallisuus on tärkeä asia – vaikka paidan hupussa oleva nyöri olisikin trendikäs lisä lapsen vaatteeseen, se saattaa leikkien tiimellyksessä aiheuttaa vaaratilanteita lapsen kaulan ympärille kietoutuessaan. Jos hankit lapsellesi erikoisempia vaatteita, muista kiinnittää huomiota yksityiskohtiin lapsen turvallisuuden kannalta.

Sopivan koon valinta

Lapset kasvavat nopeasti, joten vaatteet käyvät myös pieneksi pian. Liian pienissä vaatteissa liikkuminen ja leikkiminen on hankalaa, mutta sama pätee myös liian suurta kokoa oleviin vaatteisiin. Kun valitset lapsellesi vaatteita, kiinnitä huomiota siihen, että vaate on sopivan kokoinen. Eri merkkien kokoluokitukset vaihtelevat, mutta valmistajan sivuilta löytyy yleensä mittataulukot, jotka helpottavat vaatteiden valintaa.

Anna lapsen valita itse

Ota lapsi mukaan vaatteiden ja asusteiden ostamiseen. On tärkeää, että lapsi viihtyy vaatteissaan. Mitä vanhemmasta lapsesta on kyse, sitä tärkeämpää kuitenkin on, että lapsella on mahdollisuus ilmentää vaatteillaan myös omaa persoonallisuuttaan ja tyyliään. Ota lapsi mukaan vaateostoksille ja auta häntä löytämään oma tyylinsä!